BACKGROUND

Wednesday, June 1, 2011

Alahai AIR MINERAL!

Tidak dinafikan air tu sangat penting dalam hidup kita. Kita disarankan untuk minum at least lapan gelas air sehari. Kalau sesat kat hutan berhari2 sekalipun, kita tetap boleh hidup dengan hanya minum air.
Ataupun hanyut dilaut. Masih ingat tak tragedi tsunami di Acheh (tak ingat? buat2 je la ingat!), orang tu 15 jam kat laut tapi still survive dengan hanya minum air laut dan air hujan.  
Haaaa nampak nampak (gaya Nazmi Raja Lawak) kepentingan air.

Sebelum melalut dari Jengka ke Kodiang ayuh kita balik ke cerita asal
MOOD: sangat marah!!!!!!!!!!!!
Hok aloh bakpo pulok gop? 
 Sebab air mineral. What the heck?? Air mineral je kot. Rileks deerrr.
Tadi( Isnin,30/5/2011)tiba-tiba rasa nak berjalan-jalan cari pasal.
Ya, dan memang jumpa sama PASAL pun!
Sebelum balik Jengka, memang wajib ke Giant untuk beli air mineral. Memandangkan saya biasa beli yang 5.5L brand Giant dengan harga RM3.29, tapi nak dijadikan cerita, yang tu habis (effect Kuantan tak da air tiga hari).
So, saya perasan ada la air mineral brand GIANT yang dipack dalam cup kecil (230ML * 24),dan ternampak harga yang dihighlight dengan marker merah dengan tulisan sebesar GIANT (nama pun Giant sumer nak Giant,GEDIKS!) RM3.99 (sekali pandang tanpa check harga tu untuk mana satu).
Dalam hati, Murah je. Dengan ghairahnya ambil tiga pack.

 Ya, adik kakak, tuan2, puan2 dan hadirin hadirat yang saya hormati sekalian, tok sah la nak berangan itu harganya.
Jangan disangka lagi kecik barang tu, lagi murah harga.
Lagi kecik se-to-et lagi mahal!  
Bear in mind wokeyh.
SILA booooooooooooooo ini olang sikalang. Useless.
Harga sebenar RM 10.99 dan sila darab dengan tiga.

 Meninggalkan Giant dengan hati yang pecah lagi terbelah.
Blame diri sendiri.
Gain or loss? 
Da terang tak payah disuluh, LOSS! (student account memang begini)
 Terima kasih la PASAL, tak pasal2 duit terbang! Jimat duit Membazir je duit. 
KE-CI-WA.


NotaNana: Hurm berapa lah markah test 1 FAR450. *Frustrated* Padan muka sendiri, sape suruh tak study!



Tak puas hati. Stop tepi jalan. Capai hp, buka calculator, tekan 230ml darab 24=5.52L. *@.@*

*zzzzzzzzzzzzzzz*

....................... (no comment)


5 comments:

anem ahia said...

tak kisah lah berape harga air tu..saya tetap minum jugak..haha...

Shazana Hanis said...

haha..anem terbaik la!tp cian anem, sebab air "tu" demam plak :(

ceq mas said...

mak aih...mahalnye...semuanya kerana air

Shazana Hanis said...

tu la pasal..sobsob..xpasal2 buang duit!membazir je kn mas :)

ceq mas said...

takpe...air bersih jiwa bersih...hidup sihat.