BACKGROUND

Wednesday, February 8, 2012

Singapore - Part 2

Malas nak cerita banyak kerana setiap gambar ada ceritanya *versi Yuna* ;)



Main entrance USS. Akak askar yang pakai suit kaler merah bling-bling busy duk check tiket. Hello Sir, Welcome to USS Sir...blablablabla.


Si bongsu tak jadi, Faiz dan si bongsu yang jadi, Ali Najmi :)
*muka Najmi muka mintak penampar. Merajuk latteewww. Ada yang tak kena latteeww.


Bila muka Najmi canggitu, Abah segera bertindak lalu dibelikan popcorn yang berharga 10SGD. Untunglaaa jadi anak bongsu. Kalau orang lain yang merajuk Abah buat derrrkk je la.


Mari ghama-ghama pakat make popcorn. Slake,slake *dialek Kelantan


USS terbahagi kepada tujuh part iaitu New York, Hollywood, Sci-Fi City, Ancient Egypt, Far Far Away, The Lost World dan Madagascar.  
So, we decided to start our journey with Hollywood. Berlagak ala-ala duk oberseas giteeww (perlu ke?) Haha. The attraction, ada thirteen but salah satunya,
The Brown Derby Shop - it's funny, crazy, silly hats and accessories for the young and young at heart. Erk?? Ok, Abah memang young pun ;)


Young and young at heart yang sebenar. *Phanggg


Now, we move to New York. New York yooo.
Lights, Camera, Action! Hosted by Steven Spielberg
Ni queu before we enter the show. 
 Setting dalam tu nampak macam ntah pape je, tapi ada - special effects as an empty sound stage becomes the setting for a major hurricane about to hit New York City.
Seriously, macam real, terasa seperti pelakon hebakkk parokkk tapi tak da peminat. Kwangkwangkwang ;p


Beratur, beratur dan beratur. Abah dan Najmi tengah diet :p


 Shall we dance? Come on. Let's dance together *tetiba. 
Street Dance *thumbs up!






Haiiiiii. Nama saya Nana ;) Nama awak? :p

Peminat mati kuat kipas (die hard fans) Usain Bolt. 
Diketuai oleh Incik Habbali Ibrahim ;p 


Trasnsformers, the ride yooo! Jom yooo! Tak naik rugi yoooo. 
Baru introduce on 3rd December 2011 yoo, if I'm not mistaken yooo.


Demi Transformers, beratur tigapulohlima lingkar pun sanggup. Almost 1 hour queu. Demm. 
Najmi mula buat perangai. Bosan beratur, panas, lapar dan bayang Transformers pun tak nampak lagi. 
Apa pun tak boley.


Ok,yang ni apa pun boley.
Minit ke 45- baru nampak teTv - teTv (sebab banyak maka jadi TE-TV) Transformers. Hentam lah labu. TeTv-TeTv itu menceritakan (hamboii ayat) Behind the scenes and the making of Transformers.

Me-Model-me Model spek 3D. zzzzz Luqman dah ngantuk. Hehe. Satu kereta for ride for 4 person. 
Jadi, Najmi nak naik berempat dengan abang-abangnya, maka kakak Najmi geng dengan Ummi dan Abah dan satu orang abang hensem *ehemehem ;) sangat awesome sebab ala-ala tengah berperang dengan enemy Transformers iteww. Tiba-tiba *booooonnnggg* bom datang tepat ke muka,punya lah real siap berlaga kepala dengan Abah. Spek 3D Abah patah dua. Dalam 15 minit mungkin duk 'battle' dengan enemy Transformers iteww. Fuuuhhh. Penat.

P/S WAJIB pakai spek 3D dan WAJIB jerit untuk dapatkan special real image and sound effects :p


Nak gambar dengan Transformers? Bak 5SGD ke 10SGD. 


Accelerator. Nama mainan ni. Main jugak sebab Najmi nak main.


Ancient Egypt. Aiman bajet katangg latteeww.

Lunch @ Oasis Spice Cafe. Nasi beriani 12SGD sepinggan. Taste? Boleh lah tahan.


Najmi, peminat tegar eskem Cookies 'n Cream 5SGD semangkuk kecil. Dua kali mintak eskem. 
Eskem dia cecomel je,boolat-boolat kecik macam bola tapi sangat kecik.*takretinakexplain.
 

MR Woody Woodpecker. Perasan tak Abah tutup kening dia??
Terinjured masa berlanggar kat Transformers Ride. Huhu.
Cian Abah. Ampun. Maafkan anakmu ini. Sobsob.


Main entrance Ancient Egypt.

Treasure Hunters-children can drive their own desert jeep through an abandoned Egyptian excavation site. Najmi's favvy. Layankan je la even kinda bored! zzzzzz.


Amaigaaad. Kami berempat, Luqman, Aiman, Faiz dengan berani mati naik roller coaster Battlestar Galactica yang berwarna MERAH iteeww. Abah cabar kami, kalau berjaya naik dia bagi 50SGD each. Even tak berapa berani, ketar lutut tu masa nak naik, tapi nak jugak try, hambeekk kau. Fuuuuuhhh. Rasa macam mati hidup semula. Jantung stuck, sereeeeemmm (up lagi dari SERAM!)

#Attention! Zooming at speeds of 90 KM/H, this seated coaster narrowly avoids collisions as it twists, turns and propels you OVER 14 STOREYS INTO THE AIR! demmmm! 


Welcome to Far Far Away. Bateri dah almost half, gone! So, just enjoy main kids punya  roller coaster (Enchanted Airways) and Magic Potion Spin. Nama nak kelaaass je.


Posing je la. Last show at 6pm. Sobsob.


Yeah! Let's sing along with Shrek's sidekick Donkey in an interactive 'live' show. 
Donkey kuat kentut, kata Najmi. 
Best jugak la layan bebudak kecik nyanyi, dancing sesikit. Adeeeii. Kalau tak da adik, tak da nya nak sing along dengan donkey! Layan kan je lah.


Ya. Sekali lagi demi adinda tercinta, Ali Najmi kami lima beradik naik menda alah ni. Layannnn.


The Lost World. Canopy Flyer yang mampu mengecut perutkan keadaan and Dino-soarin - syok jugak naik ni, naik Pteranodon (sejenis dinosaur), boleh naik dua orang, pastu dari lowered,bila kita press red button, naik up up into the clear blue sky. 
Cewaah. Ayat tak nak kalah kan. Najmi naik dengan Abah sampai empat kali. 
Suka sangat latteeeeww.
#isi takda kaitan dengan gambar di atas. Ekekeke.

NotaNana: Masuk USS tengah hari, keluar malam hari. 
Next entry,  pasal Bugis Street, Chinatown, Merlion Park and etc :)
Thank you for reading this :)











8 comments:

biela bell said...

Nanaaaaaa...bestnyeeee..huhuhu

Princess Feyqa said...

bestnyee ni yg xsbr nk pergi :) tp taon dpn la kot hua3

Shazana Hanis said...

biela : best :)

Shazana Hanis said...

feyqa : next year mesti lagi best..ada nak tambah 1 lagi attraction kat the lost world (kalo xsilap)..masa nana pergi last year,still under maintainance lg :)

Farah Farhana said...

bestnyeeeee...
dah ketaq ketaq lutut nak pegi next week ni :P

Shazana Hanis said...

farah : dear, wow! next week tooo..gonna be awesome la dear..enjoy..main semua benda tau..baru berbaloi-baloi ;)

anem ahia said...

ohsem + hensem....hehehe

blogtilldrop said...

nice infor and foto