BACKGROUND

Tuesday, July 12, 2011

Saman!

Entri kali ni bengang campur geram tolak happy darab nak bunuh orang bahagi kaki kat kepala orang tuhhh! Perghhh! Marah sangat nih. 

Pagi tadi, as usual pergi keje. Since Kuantan ni pelik bin ajaib still guna kupon yang gores2 tu bila park keta. So, nak dijadikan citer lupa nak beli kupon tu semalam. 

Pukul 9am mintak permission keluar jap nak settle hal ni. Lepas beli tiket kat kaunter(beli yang sebulan terus), tiba-tiba ternampak sepasang manusia yang sedang meninjau2 kereta gua. 
Apa lagi, dengan segera terkeluarlah teriakan raksasa bercampur speaker high volume (sumpah KUAT giler jerit)

"JANGAN SAMAAAAAAAN"

Terlupa sebentar tahap ke-maluan itu! Semua orang pandang (da la ramai orang time tuh). Ah, peduli apa dari kena saman, korang bukan nak tolong bayarkan pun. Yang menanggung diri sendiri.Huuuuuh lega diorang tak sempat saman.

Sori MPK, wa memang anti lu olang. Banyak giler kena saman. Huhu. Pantang buat silap even 5-10minit je. Kalo parking lot bersepah takpe jugak. Ni boleh kira dengan jari. Huhu.

Sebelum ni, rasa nak menangis setiap kali nampak surat saman kat wiper. Trauma. Orang lain keje tension dengan bos garang, kena marah, terkejar2 dengan date line, penat kerja menimbun tapi gua rileks je bab keje ni. 
Rasa enjoy gak bila kakak2 n abang2 kat situ kasi keje
(macam dapat new tender je feeling dia tuh ;p)

Berbalik hal tadi, persoalannya, Adakah dengan saman boleh buat sesorang tu lebih berdisiplin? atau membebankan lagi ekonomi diorang? 
Ya la untuk status student aka trainee macam gua ni nggak punya uang yang banyak.

Semuanya depends on  my parents(shame on you). Kesian depa. Diorang pun banyak benda lagi nak bayar. Bil air, letrik, astro, road tax la, makanan kucing buangan yang slalu mintak ikan belakang ghumah la, dan macam2. Ni saman kupon, tak campur saman JPJ, Polis bagai.. Tak ke menipis duit depa ni. Kesian tau. *emo nih*

NotaNana: Tiba-tiba berangan nak jadi wakil rakyat, bela nasib rakyat dan bersuara. Sila highlight word berangan okey! ^.^v
Special thanks to Kak Noor yang cantik, sebab  tolong Nana tadi. 
Muahmuah untuk Kak Noor.

Tang muloot tu sama(part jerit "JANGAN SAMAN"). Tapi tang  kaki pun ya jugak kot ;p

13 comments:

Freaky said...

kene saman memang tensen.. haha sabo ye

Shazana Hanis said...

freaky:tu la pasal..tensen tahap maximum!

missnanabubu said...

kui3..i can bayangkan how da way u jerit "jangan saman" tuh...kahkah...mesti sgt kuat..wawawaw

muz said...

memang tension...saya dah kena 8 kali...

Segmen : Gadget Kesayanganku

Shazana Hanis said...

nana twinny: hahahahah..u know me rite??? mulut besar tak ley bla time jerit tu! ;p



muz:whaaaat??8 kali? botak wallet!

anem ahia said...

ingatkan pak guard uitm je yg suke saman2 ni kan..huhu

Cik Bell said...

adehh kena saman~~mmg tensiOn kan..even tak penah kena tp ada fmly yg kna msti depa tension,yela.kne cekau duit lagi..huhu

Shazana Hanis said...

anem: tu la pasal nem...ingat kan kena berperang dgn pak guard uitm je..rupanya kt sini lg dahsyatttt!



cik bell:lebey kurang la..tension sangat!

Nurita Zakaria said...

hehehe nsib x kena saman kan.....
http://nuritazakaria.blogspot.com/2011/07/hincik-madu-mengidam-sotong.html

hira said...

haha. macam-macam. tak dapat bayangkan bila akak jerit macam tu. hoho

abghani said...

bila cuti sekolah selalu kena saman..paling tidak byr saman $10//

Shazana Hanis said...

ita:tu la..rezeki ada lg if not frustrated jugak la..


hira:ouch..shyshy tau..lepas da jerit rasa nak benam muka dalam longkang besar ;p

Shazana Hanis said...

abghani:tau xpe..menyusahkan org kan..rm10 tu blh beli mcm2 da..top up ke makan ke kan kan?? ;)