BACKGROUND

Wednesday, April 6, 2011

"UBAT" KUAT!!

UBAT KUAT?? PERLU KE??? Perlu lah. Kalo tak da lemah la macam ni. *lempang nak*.Kepada yang otak asyik duk pikiaq lain, marilah kembali ke pangkal jalan. Harus okey *euuuwwww*

Dikala saat kita ditimpa kesusahan atau kesedihan, dan mereka  yang LAYAK digelar KAWAN akan sentiasa ada bersama dengan kita. Memberikan semangat dan kata-kata yang merangsang minda kita agar menjadi seorang yang KUAT dan TABAH untuk menempuhi dugaan tersebut. Itulah yang saya maksudkan sebagai UBAT KUAT di sini, kerana anda adalah pendamping kekuatan saya di waktu itu. *emo habis niiiii*
Saya banyak menerima SMS dan Panggilan telefon (call sudey ;p) bila abah saya dimasukkan ke hospital baru-baru ini.
Antara UBAT KUAT YANG SAYA TERIMA J 
 “Syg cmne ayh dh operate ker?” "Owh tp Alhamdulillah lh smue slmt.kim slm kt mama n ayh n get well soon..syg take care gak tau”
“Operate apa?nana jgn sdeh ye.insyaAllah xda apa" "Nana xleh nges.nt abh nmpk nana nges dia lg sdeh, jgn nges dpn dia tau.kna tunjuk kuat dpn dia.kt hospital mana?”
“How’sur father?Ok..” "Ouh ok2.insyaAllah sume bejalan ngn lancar k. Amin”
“Dear…,Evrythngs ok? Ada pape nnt bgtau tau..sori xjmp dear pg td L “Yeke? Ciannyer kt abah dear L Frah pn sdih la mcm ni :’( Dear kena kuat lg k syg..klu bole jgn bg abh dear tgk dear sdih..nnt mst dia lg sdih..be strong huney..doa dear, famly, n kwan2 mst d dgar oleh Allah J
“Salam nana..Pekabar? Mcm mana ayh nana? Ok x?" “ Apis la nana..Sory2..xpela.pape hal gtau la nana..k.. Take care.. Kem salam kt abah.. B strong ckp kt dia ek”
“Ayah dh Ok ke nana” “xpe2 sabo ea nana”
“Oo.. ya,mmg sakit 2..hope ur ok..akn ok jugak 2, have faith” “Oo..sabar lak..akn berlalu juga benda ni”
“Nana, ok tk tu? Nape gn uncle? Is he ok?” “Tu la. Nana be strong k. Im sure uncle mesti sembuhnye nti. Huhu. Pape kang msg ja k syg J
“Nana!! Why syg!!” “Syg awk juga, xmau sdh2 ok…awk sdh abh lg sdh ok nana”
“Cmne ngan keadaan abah nana?” “Nana tamola cdey2..insyaallah abah nana ok 6t..ktorg doakn abah nana cpt sembuh..nana kena tabah taw..jage abah baik2”
Memang saya emo habis saat ni. Air mata tak yah citer la. Sket sket nangis. Sket sket nangis. *no camera please ;p*

NotaNana: Ada lagi sms lain tapi sori derr, mata saya dah naik juling nak taip satu satu. Tambah tolak darab saya tak save nombor hp semua orang (hp saya rosak, dan hp yang abah bagi "pinjam" buat saya kaku nak save semua nombor ;p). Semua sms kat atas tu ori apa yang dihantar through my hp. Tak ubah apa-apa. And for those yang call saya especially pagi pagi around 2am(i think). THANK YOU SO MUCH. Tak lupa juga yang wish through fb saya, jumpa saya depan depan, belakang,kiri waima kanan saya. TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK. SAYA SANGAT MENGHARGAINYA!!!!!!


Helo! Helo! My last pic with THIS hp. Sobsob.


- My dear Farah, terima kasih sebab awak bagi saya pinjam bahu awak paling awal. Saya dah buat bahu awak basah. Ampun ya Phaaraaahhh *shyshy*.

10 comments:

missnanabubu said...

naaa...strong gurl must be strong...i noee...i love youuu...

Farah Farhana said...

dear...,
s0oo swheet..muahhx!
cahaya kecergasan dan kebaikan kena sentiasa kuat tau.. ;)

Shazana Hanis said...

naaaaa...ouch..that's so sweeeet okey ;)...saya kuat dengan adanya orang seperti kamuuu.. i love u..i love u 2..

Shazana Hanis said...

Dear,
full definition of Nur Shazana Hanis. Thumbs up la dear!!!
Muahxxxxx kt dear balik...
Minum milo anda jadi sihat dan KUAT! YEAY!! Dear dan kawan2 yang lain kan 'ubat kuat' saya >.<

kak anem said...

nana....sorry sebab takde cakap or takde bagi kate2 semangat waktu nana susah ari tu..tapi tak bermakne tak mendoakan segalanya..kite cakap dalam hati je...hehe

apos (apis amran) said...

peace no war....=p
susah sama senang,,..
senang sama susah...
ubat kuat sngat diperlukan..yeahhh!!!!

Shazana Hanis said...

Anem: It's ok la anem. Nana tau korg sentiasa ada xkira susah ke senang kan.. Kita kan da janji nak kawan sampai mati :)

Shazana Hanis said...

Xmao xmao.. Mao war sama apes..
war tepung, ada brani?? ;pppp
yeah absolutely rite derrr...
anda smua ubat kuat saya..kalo xda saya lemah la ;pppp

Noorafiza Sapree said...

nana memang kuat... kan! kan!
makan ubat kuat kan..hahahaha

Shazana Hanis said...

Jai,amboi jai main kasar nampak.. Hahaha. Mestilah everyday pun i 'makan ubat kuat' tau ;p