BACKGROUND

Wednesday, May 30, 2012

Coretan disebalik kemenangan Mini Innovation Show 2012

Alhamdullillah. Thank you Allah. Itu perkara pertama di minda sebaik diumumkan sebagai johan Mini Innovation Show semester March-July 2012. Terlalu berliku perjalanan yang ditempuh sama seperti sukarnya kami ke 'sana'. Tapi kemana?

- SEVEN WELLS SDN. BHD. Nama company yang dipilih. Sama sukarnya kami mendaki ke puncak Telaga Tujuh,Langkawi awal Januari lalu. Cerita penuh di entry ini http://sukedukeblog.blogspot.com/2012/02/keajaiban-telaga-tujuh-langkawi.html

- Produk Scooter Beg ialah produk ke-empat dalam list kami selepas Stroller bike, Pen pendrive, dan robot pemadam api kebakaran.

- Produk ini adalah idea asal dari MR AND MRS HAFIZ disokong kuat oleh Puan Hajah Norlaila Abdullah(advisor & lecturer kami)

- Dua minggu sebelum pertandingan, kami tak dibenarkan balik pada hujung minggu, dan setiap malam ada sesi perjumpaan. Kadang2 sampai pukul 1-2 pagi.

- Packaging Scooty B hasil kreativiti Anem Ahia dan dibantu oleh Ain, Hafiz, Husna, Fiza dan Farah.

- Uniform dan 'batch' adalah hasil perbincangan bersama.

- Dua hari (Khamis) sebelum pertandingan, saya curi2 balik Kuantan. Alasan nak ambil uniform dan sambil tu print out assignment for judges kat ofis Abah(nak free punya pasal ;))

- Brochure dibuat hasil kepandaian Kak Yus (PA abah). Thank you kak Yus yang banyak tolong kami (print out,binding etc). Actually, Farah yang buat brochure tapi bila attach kat file smuanya 'lari'.

- Banner 7 Wells juga dibuat oleh Farah Farhana. Warna latar based on warna baju Irene Nadia Marcello (blogger hot iteww). CANTIK :) thank you Auntie Pharah.

- Sehari sebelum pertandingan. On the way balik dari Gambang (ofis Abah) kereta Abah kena langgar dengan lori. Cabaran lagi!!!!!!!!!!! Me as a driver, TRAUMA!!!!!!!!

- Tiba di Jengka lewat petang. Assignment yang diprint out SALAH especially on calculation.

- Terpaksa print out yang baru dan alternatifnya gam terus kat official report.

- Malam sebelum pertandingan kami tido pukul 3 pagi. Sesi latihan rehearsal tamat pukul 1.30am.

- Honestly, kami tak sempat nak practise on stage (tempat pertandingan) bertujuh. Atas faktor kelewatan sy dan Farah yang tak berapa sihat.

- Beberapa minit sebelum naik stage, spek sy hilang dan kasut tercabut tapak. (Thanks Noni dan Azimah bagi pinjam kasut)

- Officially, sy pakai 3 pasang kasut pada hari pertandingan. Bajet cam retis tp booooo. 1. pagi kasut sendiri 2. kasut Noni(on stage) 3. kasut Azimah Azam (before announcement as a winner). Kau hado?? ;p

- Fiza dan CEO kami Hafiz adalah Akauntan sebenar. Semua calculation (Capital Expenditure, Product Costing, Production Overhead, Comprehensive Income Statement Budget, Breakeven Point, etc) Thumbs up guys.

- 1 REJAB, Kami berpuasa beramai-ramai :)

- dan pada 1 REJAB juga nenda kepada Anem Ahia pergi menghadap Ilahi. Semoga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan didalam golongan orang-orang yang beriman. Al-fatihah.

TANGGAL 26 MEI 2012, PADA JAM 1.25PM KAMI SECARA RASMINYA DIUMUMKAN SEBAGAI JUARA.

Kami percaya rezeki kemenangan adalah doa dari orang-orang terdekat especially parents kami smua. Bukan senang untuk menang. Duit,masa,tenaga semuanya harus bersatu. Terima kasih kepada semua terutamanya pada mereka yang terlibat secara langsung mahupun tidak. Teristimewa buat ahli-ahli SEVEN WELLS SDN. BHD. Hafiz(CEO), Farah (Financial Manager), Anem (R&D Manager), Ain (Admin&HR Manager), Fiza (Purchasing Manager), Husna (Marketing Manager) and me(Operational Manager). Anda semua adalah yang terbaik. Jujur,kagum dengan semangat dan usaha serta tenaga yang digembeleng bersama.

Jari disusun pohon kemaafan. Salah dan silap harap dimaafkan.

"Friendship is unnecessary, like philosophy, like art.... It has no survival value; rather it is one of those things that give value to survival." 
~C.S. Lewis


Proudly presents to you, our lovely SCOOTY B :)


48 contestants, 7 groups, and 5 lovey dovey JUDGES.
Dear friends AC220 8A&AC220 8B,
You guys really did a good job. 
Semuanya pemenang dan tiada pengalah. 
FRIENDS FOREVER :)


NotaNana : Maaf flow cerita agak  lintang pukang.

3 comments:

Anonymous said...

beshhhhhhhh.. nok beli limaa

OnE_nIeZuKa said...

haii..Promosi pembukaan One's Perfume...
Harga sebotol hanya rm55 sahaja.. Free postage..
Beli 2 botol percuma vial original perfume..
(hanya di semenanjung)
jika berminat boleh kunjungi fb page ni

https://www.facebook.com/onesperfumes

missnanabubu said...

hehehehe,... well..we are twins righttt!