BACKGROUND

Tuesday, August 7, 2012

Tak suka. Tak sukalah.

Last night, chatting dengan kawan lama masa sekolah rendah dulu then dia tanya la 'awak tak suka apa'. Suddenly terdiam sebab masa tu blur sangat. So, harini baru dapat idea untuk hupdate blog musyuk masham ni. Heee.

So,here we go guys and girls.

1. Tak suka air yang bergas. Tak tau kenapa memang dari dulu lagi tak suka. Kalau bff semua dah tahu yang kita sangat suka minum Milo.

2. Tak suka lipat baju. Tak dapat nak pupuk sikap tu langsung.
 (Dear future husband,hope awak suka lipat baju :p)

3. Tak suka nasi beras perang. Kat rumah memang Ummi masak nasi guna beras tu,so,kadang-kadang sampai 2-3 hari tak makan nasi. Tapi hakikatnya,memang beras biasa pun tak gemor jugak. Just suka makan lauk/ ratah lauk tapi dalam kuantiti yang banyak dan nasi dalam kuantiti yang sikit je. Portion 1:4. Cewah.

4. Tak suka bila driving kereta belakang rapat sangat dengan kereta kita. So,akan 'trick' kereta tu suruh potong but dalam hati, "jaga kau jap lagi aku potong kau balik''. Ok. Dah potong balik baru puas hati :P

5. Tak suka bangun tido secara terkejut atau dikejut dengan kasar. Memang rasa nak bagi pelempang je kat orang tu. Kadang-kadang boleh buat moody satu hari.

6. Tak suka bila terlalu lama berjauhan dengan family. Homesick sangat. Sobsob.

7. Tak suka dengan perangai orang yang kuat mengarah tapi dia tak buat pape and tak tau pape. Rasa nak cepuk je kepala dia.

8. Tak suka dipaksa buat something yang memang tak suka. Rasa nak menangis je.

9. Tak suka memasak! Jangan tanya kenapa.

10. Tak suka ais or air batu, Kalo minum sekejap je dah  batuk.

11. Tak suka kalo kita nak cepat tapi kereta kat 1st lane tu drive 30km/j. Rasa nak pasang siren ambulan je kat kereta dan selalu berangan kalaulah kereta boleh terbang.

12. Tak suka kejar punch card waktu pagi. Dulu masa intern kat AG, selalu mengeluh especially on Monday.

13. Tak suka orang sarcastic. Melawak bodoh tak kena tempat dan keadaan.

14. Tak suka pakai high heels.

15. Tak suka dengar orang kacau air. Tak tau kenapa rasa 'annoying' gila dengar bunyi sudu berlaga dengan mug kaca or pape je sewaktu dengannya.

NotaNana : Kalau ikutkan ada lagi, empatpulohpat hari tak habis nak cerita. Ok. Tipu. Have a nice day people. Thank you for reading this.


                       Dulu,langsung tak suka budak-budak, tapi since si kecik ni lahir terus berubah.

2 comments:

Mohd Lokman Bin Ramli said...

salam ziarah.. ^_^. anda boleh buat tempahan MyQalam Quran Read Pen berkualiti tinggi dan banyak lagi barangan muslim di Muslim Bazaar.

http://muslimbazaar.mnmall.me/

nur said...

hi..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm ara berbeza ssuai utk deko umah anda...