BACKGROUND

Monday, October 29, 2012

SAKIT itu nikmat, BAHAGIA itu rahmat

Hello readers!

and hello stalkers! ouch!

Monday blues already. Yeah. Some people love Monday,but some people 'hatred' Monday. Give me five for those who 'H....' Monday ;p heeee. Ok. Just kidding.

Almost one week demam. Demam on and off namanya. Demam yang bikin tak tahan sampai terpaksa dan dipaksa gi klinik. Bukan nak saving tapi the truth I hate medicine-sssss. Really hate ubat pil besar-besar yang buat me wonder "eh boleh ke telan ni??kang tersangkut kat tekak mati aku". Eh? Tapi kita salute la for those yang super power telan ubat. Tabik spriiing okey.

Last night setelah 'berperang' dengan orang 'tu',last2 mengalah jugaklah pergi klinik. Dengan tahap super malas tapi kugagahkan juga kaki melangkah. Cheit. So decided nak jumpa doctor la sebab rasa demam kali ni lain macam sket.

Just having normal check up and suddenly lepas ambil tekanan darah doctor mention "awak ada low blood pressure ni.tu yang buat awak selalu pening-pening". Ok. Tersentak.

Dah cuak pastu mulalah pasang angan-angan. Ok pasni nak jaga makan,jaga kesihatan blablabla...tapi lepas 24 jam lupa balik. My bad. Tapi kan ada la orang tu dia concern bab kesihatan n pemakanan ni. Banyak pantang larang. Itu boleh makan ini tak boleh,sambal tak boleh nanti tekak sakit la...potpetpetpot......blablabla..sayur wajib makan,buah-buahan kena lebih blablabla macam pak enon a.k.a pak jems :P (mati aku kalau dia baca ni :p)

Tapi kan bila sakit kan,rasa macam dihargai dan disayangi gitu. Umi dengan abah pun jadi triple caring AND of course lah orang-orang yang sayangkan kita kan? Soalan wajib,dah makan ubat ke? Memang tak suka dengar tapi fikir positif ok makan ubat supaya cepat sihat,sambil tu selawat and doa banyak-banyak dalam hati.

Buat masa ni belum rezeki lagi untuk start kerja, biarlah lambat, fikir positif je. Offer tu 'hold' dulu. Malas nak fikir.

But now, rasa bahagia dengan apa yang dilalui. Rasa lebih bersyukur. Banyak masa dapat spend dengan family and orang 'tu'. Tapi lagi blessed bila family kita dapat 'welcome' orang tu seadanya. Tak pernah terfikir untuk disayangi sebegitu rupa, tapi percaya Allah itu maha mengetahui.

Awak, walaupun awak datang secara tiba-tiba, saya percaya Allah punyai perancangannya yang tersendiri. Thank you sebab approach my 'wali' first before you approach me. Memang itu impian dari dulu lagi. Sangat pentingkan restu dari parents,siblings n family members. At first,honestly, tak da feeling langsung even sekelumit pun. Sebab saya tak pernah terfikirpun awak suka saya. Indah bila keluar pun parents yang temankan, dating pun dengan siblings/uncles/unties/cousins.

Cinta kerana Allah. Itu yang terbaik.

Buat bff yang tahu hal sebenar, doakan yang terbaik untuk kami. Kalau kalian terkejut, kami apatah lagi.
Untuk orang yang benci atau tak suka tak penting pun nak ambil tahu,buat tak tahu sudah.

YOU AND ME. (abaikan mamat dalam gambar tu)


NotaNana : Nabi Muhammad SAW bersabda, " Cinta kasihlah kepada manusia sebagai mana engkau sayang (dan cinta kasih) kepada dirimu sendiri, nescaya engkau jadi orang Islam yang hakiki "

3 comments:

Sarah Muhaimi said...

Ehem2! I know who is "org tu". Ekekeke. Btw, happy on you kak nana. :*

MarliaMarble said...

jangan lupa jaga kesihatan ye..! =)

dtg sini baca entry dan follow sekali..

Anonymous said...

slm sggh cpt ye smuanya..trma ksh di ats sgala2nya,.trime ksih diats stiap janji2,trme ksh dstiap sindiran..,trime ksih.. tuhan maha adil kan. btuah kte dlhrkn dlm keadaan srba srbi lgkpkn,amin..indahkn hdp ini leh buangkn ape2 sklip mata.:) smoga bkkalan hbgn yg dbina. smoga org ‘Tu’ bbgia ,x sprti yg tjadi pd org ’ini’.. Cbalh mjadi owg yg melengkapi..Bkn skdar lengkap..:) ssguhnya tuhan mmg maha adil...amin.


=stalker yg xlengkap=